Wonen bij ons

Het Havenhuis wil een warme en huiselijke omgeving creëren dat maximaal beantwoordt aan de behoeften, de wensen en het welzijn van de gebruiker. Dit woon- en zorgconcept omvat niet alleen het voorzien van een aangepaste accommodatie, maar bestaat evenzeer uit het creëren van een veilige, vertrouwde omgeving waar de gebruikers geborgenheid en individuele begeleiding vinden.

Het Havenhuis is gebouwd volgens het concept van een traditionele woning.

Op de gelijkvloerse verdieping beschikken we over twee leefruimtes, aangepaste toiletten en keukens. Een bewuste keuze om voldoende ruimte te kunnen creëren. De leefruimtes worden huiselijk ingericht conform een thuissituatie. Beide ruimtes worden van elkaar gescheiden door een grote middenruimte. Deze ruimte wordt gebruikt voor activiteiten met een grotere groep en als ontvangstplaats voor familie en ander bezoek. 

Op het gelijkvloers bevinden zich tevens een gespreksruimte, een snoezelruimte, een stille ruimte en een polyvalent in te vullen lokaal. Het begeleidingsteam en de zorgcoördinator hebben er tevens hun bureau.

De slaapkamers en badkamer bevinden zich op de eerste verdieping, zoals de bouw van een gemiddelde gezinswoning. Iedereen die in Het Havenhuis verblijft, mag zijn kamer naar eigen wens inrichten en beschikt over de nodige privacy. Iedereen is vrij om op zijn kamer familie en vrienden te ontvangen. Naast de algemene badkamer (met snoezelbad) heeft elke slaapkamer een eigen badkamer met lavabo, toilet en douche.

Op de tweede verdieping is er bijkomend woonruimte voorzien én een degelijk uitgeruste therapie-omgeving, waar ook crea-activiteiten kunnen doorgaan. Dit alles in functie van therapie op maat en een gevarieerd activiteitenaanbod. 

Het Havenhuis is omgeven door een mooie tuin, waarin je onder andere een petanquebaan kan vinden, verhoogde moestuinbakken waarin we zelf groenten en kruiden kunnen kweken én een stilteplek, waar je je even kan terugtrekken.